Oferujemy pokoje noclegowe w samym centrum Krakowa, w bliskiej odległości Dworca Głównego i Rynku.
Recepcja czynna od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 - 20.00

Sprawdź wolne miejsca


CENY DLA GRUP OD 20 osób - możliwość negocjacji cen!
Grupy szkolne (ponad 40 osób) mogą liczyć na zniżki w postaci noclegów gratis dla opiekunów.
Przy ul. Św. Filipa znajdują się dwa płatne parkingi dla samochodów osobowych.


DLA GRUP !!! MOŻLIWOŚĆ WYKUPIENIA WYŻYWIENIA

    ŚNIADANIE - 15 ZŁ / OS
    OBIAD-18 ZŁ / OS
    OBIADOKOLACJA - 20 ZŁ / OS
    KOLACJA - 15 ZŁ / OS


DOBA HOTELOWA TRWA OD GODZ 12.00 DO GODZ 10.00.
PRZYJAZDY W WEEKEND PO WCZEŚNIEJSZYM UZGODNIENIU TELEFONICZNYM.

Zapraszamy na nocleg do magicznego Krakowa, a miła i przyjazna obsługa (znająca język angielski) zadba aby Państwo czuli się u nas jak u siebie w domu.

Załącznik do Procedur bezpieczeństwa antykoronawirusowego w pomieszczeniach KTK

BEZPIECZEŃSTWO PRACOWNIKÓW / OBSŁUGI
oraz GOŚCI / KLIENTÓW
OBIEKTU NOCLEGOWEGO KTK

  1. Zachowanie odległości między pracownikami zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa ( minimum 1,5 m )
  2. Zmianowy system pracy obsługi sprzątającej ustalany przez Kierownika recepcji – najpóźniej na 2 dni wcześniej.
  3. W recepcji przebywać mogą max. 3 osoby ( dot. pracowników jak i gości hotelowych) - w pomieszczeniach socjalnych /sanitarnych max 2 osoby.
    1. ZALECENIA DLA PRACOWNIKÓW :
    • Przed rozpoczęciem pracy, tuż po przyjściu do pracy obowiązkowo należy umyć ręce wodą z mydłem i dokonać aktualnego pomiaru temperatury ciała zdalnym elektronicznym termometrem laserowym.
    • Nosić osłonę nosa i ust, ewentualnie przyłbicę oraz rękawice ochronne podczas wykonywania obowiązków. 
    • Zachować bezpieczną odległość od rozmówcy
      i współpracowników (rekomendowane są 2 metry).
    • Regularnie często i dokładnie myć ręce wodą z mydłem zgodnie z instrukcją znajdującą się przy umywalce i dezynfekować osuszone dłonie środkiem na bazie alkoholu (min. 60%).
    • Podczas kaszlu i kichania zakryć usta i nos zgiętym łokciem lub chusteczką – jak najszybciej wyrzucić chusteczkę do zamkniętego kosza i umyć ręce.
    • Starać się nie dotykać dłońmi okolic twarzy, zwłaszcza ust, nosa i oczu.
    • Dołożyć wszelkich starań, aby stanowiska pracy były czyste i higieniczne, szczególnie po zakończonym dniu pracy. Należy pamiętać o dezynfekcji powierzchni: słuchawki telefonu, klawiatury i myszki, włączniki świateł czy biurka.
    • Regularnie (kilka razy w ciągu dnia) czyścić powierzchnie wspólne, z którymi stykają się Klienci, np. klamki drzwi wejściowych, poręcze, blaty, oparcia krzeseł.
    • Unikać dojazdów do pracy środkami komunikacji publicznej.

     

    5.Regularnie (co kilka godzin) wietrzyć pomieszczenia nieklimatyzowane (ale zawsze po wejściu do nich).

    6.Spotkania/ narady są ograniczone do kontaktów mailowych /telefonicznych, a w razie konieczności przy otwartych  oknach przy zachowaniu rekomendowanych przez służby sanitarne odległości pomiędzy osobami - min. 2 m.

    1. Każdy z pracowników korzysta z przerwy tylko sam i w odosobnieniu/ indywidualnie

    8.Pracownicy/ Zleceniobiorcy/ Członkowie KTK - powyżej 60 roku życia – nie mogą obsługiwać Klientów na noclegi.

    9.Odbieranie zamówień do hotelu, w tym również usług pralni - ma być z zachowaniem środków ochrony osobistej (maska, rękawiczki, fartuch) wg aktualnych przepisów prawa.

    10.W sytuacji podejrzenia zakażenia niezwłocznie informujemy Przełożonego i służby sanitarne – Tel. 999 lub 112

Zapewnienie bezpieczeństwa w obiekcie KTK

1.Ograniczenia obecności w pomieszczeniach KTK :

- max liczba osób przebywająca w recepcji : 3 osoby

- max ilość osób przebywająca we wszystkich pokojach noclegowych KTK - 26 osób

- max ilość osób przebywających w 1 pokoju - 2 osoby

- max liczba osób przebywających w pomieszczeniach sanitarnych KTK - 2 osoby

- max ilość osób w holu KTK - 5 osób ( dot. to także osób oczekujących na przyjęcie na nocleg)

- zakazuje się przebywania na klatce schodowej/ korytarzu /przedpokoju – z wyjątkiem koniecznego przejścia.
- czas przebywania gościa w Recepcji ograniczamy do min.- należy przestrzegać wymaganego dystansu przestrzennego między personelem a gośćmi (minimum 2 m). Obowiązuje bezwzględny zakaz przebywania w pomieszczeniach noclegowych KTK - osób w nich nie zakwaterowanych.

 2. Dozowniki do dezynfekcji :

- przy wejściu do budynku KTK ( 1 szt.)

- przed wejściem do pomieszczeń sanitarnych w holu (2 szt.)

- przed wejściem do windy na 1 piętrze ( 1 szt.)

- przed wejściem do Recepcji / Biura ( 1 szt.)

- w segmencie noclegowym - w każdym przedpokoju (12 szt.)

  1. Sprzedaż maseczek ochronnych - w Recepcji/ Biurze.
  2. Instrukcje dot. mycia rąk, zdejmowania i zakładania rękawiczek, zdejmowania i zakładania maseczki, a przy dozownikach z płynem do dezynfekcji – instrukcji prawidłowej dezynfekcji rąk ( w segmentach noclegowych - 20 szt.).
  3. W KTK stosuje się spryskiwacze do codziennych prac porządkowych, ze szczególnym uwzględnieniem dezynfeko- wania powierzchni dotykowych - poręczy, klamek, włączników światła, uchwytów, poręczy krzeseł i powierzchni płaskich, w tym blatów w pomieszczeniach pracy i w pomieszczeniach do spożywania posiłków (2 szt.).
  4. Bieżące dezynfekowanie - nie rzadziej niż co godzinę, ogólnych toalet, wind, klamek, poręczy, uchwytów, telefonów, klawiatury komputerów, urządzeń w pomieszczeniach socjalnych oraz innych, często dotykanych powierzchni,
    - blatu recepcji i sprzętu, który dotykał (po każdym gościu).
  5. Ograniczenie rutynowego sprzątania pokoi, które powinno się odbywać jedynie na życzenie klienta.
  6. Po każdym kliencie zaleca się rutynowe sprzątniecie pokoju i dezynfekcję wszystkich powierzchni dotykowych
    (w tym oparcia krzeseł, łóżek), dostępnego sprzętu i łazienki oraz gruntowne wywietrzenie pomieszczenia.
  7. Pokój można ponownie wynająć po zakończeniu dezynfekcji w okresie zgodnym z instrukcją urządzenia służącego do dekontaminacji, alb zaleceń producenta zastosowanych technologii.
  8. Personel sprzątający powinien być wyposażony i przes- trzegać używania jednorazowej maseczki, rękawiczek, a w razie potrzeby jednorazowego fartucha z długim rękawem. Pościel i ręczniki należy prać w temp. min 60º C z dodatkiem detergentu. Prane i dostarczane w reżimie sanitarnym.
  9. Wyznacza się POKÓJ P /4 piętro - w którym będzie można czasowo odizolować osobę w przypadku stwierdzenia objawów chorobowych.
  10. W związku z zagrożeniem wirusem COVID-19 – KTK ma prawo do zawieszenia lub ograniczenia usług, które zwiększa- łyby zagrożenie gości oraz personelu: wnoszenie bagaży itp.
  11. Goście noclegowi mają możliwość otrzymania posiłków
    z Jadłodajni znajdującej się w budynku KTK – po uprzednim złożeniu w niej zamówienia.

  Zapoznanie się z w/w warunkami bezpieczeństwa antywirusowego w pomieszczeniach KTK i ich przestrzeganie – jest warunkiem skorzystania z naszej usługi noclegowej.

Zarząd KTK

Kolejowe Towarzystwo Kultury

NIP: 6760061602

Regon: 350143760

KRS: 0000044214

Dane kontaktowe:

Adres: 31-150 Kraków, ul. Św. Filipa 6

Tel.: 12 634-59-50 | 505-241-248

Fax: 12 634-59-50 w. 102

e-mail: ktk@ktkdkk.pl